COLUMN  >  CMP 2.0

CMP 2.0 | 21 januari 2015

Het beste ABBA nieuws van de laatste paar maanden gaat over de crowdfunding campagne die Carl Magnus Palm op 28 januari begint. Als je een herziene en bijgewerkte editie van zijn fantastische boek The Complete Recording Sessions wil hebben, dan adviseer ik je serieus om deel te nemen.

Het is natuurlijk een beetje triest dat CMP een crowdfunding campagne nodig heeft. Als er ooit een auteur is die elk ABBA boek gepubliceerd moet krijgen dat hij schrijft is het CMP wel.

En in alle eerlijkheid vraag ik me af waarom de vier ABBA-leden of hun platenmaatschappij Universal zijn project niet financieren. Hij heeft waarschijnlijk meer gedaan voor de ABBA catalogus dan ze beseffen. En een band met een langdurige muzikale geschiedenis heeft nou eenmaal historici en biografen zoals CMP nodig.

Zijn Complete Recording Sessions boek is meer dan 20 jaar oud en kan een update best gebruiken. Niet dat het in 2015 slecht is. Echt niet! Het is naar mijn mening nog steeds veruit het beste boek over ABBA ooit gemaakt. Het is echter niet echt goed verkrijgbaar. Sterker nog: je kunt het nergens meer kopen.

Toen het werd uitgebracht was het boek een echte doorbraak. Eindelijk, eindelijk iemand met de juiste feiten en iemand die de heilige tempel van ABBA tapes mocht bezoeken. Man, wat was ik jaloers toen ik las dat CMP toestemming had gekregen om (ten minste een deel van) de Polar kluis te doorzoeken. Oh de vreugde van het horen van onuitgebrachte pareltjes en zeldzame mixen! Jee, ik wou ik dat ik er bij was geweest.

En nu in 2015 heeft CMP de ABBA uitgeverij opnieuw uitgevonden door te proberen om zijn boek op de internet manier te financieren. Ik hoop dat hij slaagt. De dingen die hij al op zijn site op http://www.carlmagnuspalm.com/abba/books/abba-the-complete-recording-sessions-expanded-edition heeft geschreven zijn veelbelovend. 300 tot 400 pagina's met feiten. Wat kan een echte ABBA fan nog meer willen?

Na de ABBA dip die ik eind vorig jaar had, is dit de ABBA wakeup call die ik nodig had.

Voormalig Beatle George Harrison investeerde ooit een miljoen dollar in de Monty Python-film Life Of Brian. Op de vraag "Waarom?" antwoordde hij: "Omdat ik hem wilde zien". Dit zou ook moeten gelden voor ABBA fans: als je de herziene en bijgewerkte editie van de ABBA bijbel wil zien, moet je helpen financieren.

Bedankt CMP om ABBA fandom opnieuw uit te vinden. Je hebt alle ABBA fans in 1994 al enorm geholpen en ik hoop dat je nogmaals slaagt met het boek in 2016. Ik durf te zeggen dat ABBA fans en alle ABBA verzamelaars je iets schuldig zijn. En je verdient onze steun. En je verdient onze poen om dit project te starten.

Ik dring er bij alle ABBA Fans op aan om mee te helpen. Als er ooit een moment is geweest om je Money, Money, Money te spenderen, dan is het NU.
         

afbeelding bij column CMP 2.0

Alle columns:
Eindelijk
Wat als?
The Visitors Revisited
CMP 2.0
En verder
Het Wembley album
Songs Of Innocence
En nu?
Eens in je leven
My, my, at Waterloo
Money, Money, Money
In het jaar 2025
Het Agnetha jaar
De Heilige Graal
ABBA The Museum
The Visitors: 2 miljoen en meer
Eindelijk luisterde ik naar A
Het Was Vandaag 30 Jaar Geleden
Een nieuw beleid?
Niet zo'n Happy New Year
Oh nee, niet opnieuw
De Universele waarheid
The Winner Takes It All
Crisis? Welke crisis?
Hall of Fame
ABBAWORLD – Ik heb er zin an
Kristina - Het oordeel
Ik ben een snob
Heel lang geleden
Story of a heart
ABBA te koop
Geen prijzen meer!
Vaarwel ABBAMAIL
OOPS
Een diepe buiging
Het museum
ABBA & Ik
Het leven
Het slechtste van ABBA
ABBA Live
De geboorte van een mythe
Ik zit vast
ABBA op eBay
Voulez-Vous
Passie
Een tip van de sluier
Givin' a little bit more – ja daaaaag
So long
Dum Dum Diddle
De ABBA kleding
Kimono
1976 - Geen weg meer terug
Nummer Een - eindelijk
Het eind van de regenboog
Geen champagne
Het maken van een bootleg
Droomwereld
Het geschiedenisboek op de plank
Een gevoel van trots
If you change your mind
Vaarwel Polar Studio's
Een enkele regel
Ware kleuren
Overkill
I have a dream
The heat is on
Checkmate
ABBA Naked
Happy new year
Just like what?
Mamma bloody Mia!
Reunion
Remixes

VOLGEN

Updates ontvangen? Word lid van de ABBA Plaza mail service en je ontvangt alle site updates per mail.

ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza ABBA Plaza
ENGLISH  |  CONTACT